Sigaret zorgt voor brand op terras van appartement

Even werd gevreesd dat het appartementsblok aan de Waterstraat in brand stond. Een hevige rookontwikkeling die zondagmiddag tegen het middaguur werd opgemerkt door de buren liet de bewoners meteen alarm slaan. Uiteindelijk bleek het te gaan om een smeulende sigaret die in de asbak was achtergebleven en zich meester maakte over de terrastafel. De brandweer rukte uit en kon de situatie meteen veilig stellen.

Joge

“Als er in een appartementsblok plots rookontwikkeling wordt opgemerkt, ben je toch nerveus”, vertelt een buur. De brandweer werd dan ook meteen gealarmeerd. De eigenaar van het appartement was niet thuis.

“Ik was net op de bus gestapt richting Maastricht toen ik telefoon kreeg.”, zucht Ilhan. “De achtergebleven sigaret op het terras was de boosdoener. Gelukkig is alles goed afgelopen.” De brandweer en de politie was tijdig ter plaatse en kon erger voorkomen. Het brandje was snel gedoofd en de ruimte werd ontlucht.

“Je mag er niet aan denken dat zoiets ‘s nachts gebeurd. Iedereen woont hier dicht bij elkaar”, vertelt een geschrokken buur. Tegen 12.30u was alle gevaar geweken en kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.