Carola Rackete.
Volledig scherm
Carola Rackete. © REUTERS

Kapitein Sea-Watch: “Geen gewelddadige actie gepleegd, enkel ongehoorzaam geweest”

Carola Rackete, de kapitein van het reddingsschip Sea-Watch 3, heeft haar beslissing verdedigd om tegen de orders van de Italiaanse overheid in toch aan te meren in de haven van Lampedusa. Daarbij kwam het ook tot een aanvaring met een politieboot. 

6 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Als wij in onze jeugd ongehoorzaam waren kregen we kletsen om de oren. Ze heeft haar willetje willen doordrukken om toch maar het geld van de mensensmokkelaars niet te ontlopen.
  • Stijn Billen

    5 jaar geleden
    Een vrouw met een hart en ballen
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Ze heeft de keuzes voor zichzelf gemaakt en deze waren verkeerd. Als je ze oppikt aan de Afrikaanse kust is er geen reden om ze naar Italië (Europa) te brengen. Als kapitein moet je ook bevelen opvolgen anders ben je een "piraat". Maar 3-10 jaar zou wel veel zijn maar als dat de vaste straffen zijn....
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En dat alle sponsors van dat schip en de kosten die het varen meebrengt (lonen, eten, brandstof, ) zelf opdraaien voor de kosten die die gelukszoekers meebrengen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wanneer een kapitein een politieboot ramt, dan is dat geen "burgerlijke ongehoorzaamheid", maar een levensgevaarlijk maneuver. Voeg daarbij dat ze, als kapitein, weigerde om de bevelen van de havenautoriteiten op te volgen, en er kan maar één conclusie zijn: haar brevet moet ingetrokken worden. En inbeslagname van het schip.