Het bewuste inhaalmanoeuvre.
Volledig scherm
Het bewuste inhaalmanoeuvre. © rv

Max Verstappen wint na bloedstollende slotfase GP van Oostenrijk, jury ziet geen graten in inhaalmanoeuvre van Nederlander

Formule 1Negende F1-race van dit WK, en voor het eerst staat er geen Mercedes-rijder op het hoogste podiumtrapje. Max Verstappen brak de ban in de GP van Oostenrijk. De Nederlander ging na een geweldige inhaalrace in het slot op en over de Fransman Charles Leclerc. Verstappen en Leclerc moesten zich nadien bij de wedstrijdleiding melden om uitleg te geven bij een inhaalmanoeuvre. Na een lang conclaaf behield de Red Bull-rijder zijn zege.

116 reacties

  • rudi van dijck

    5 jaar geleden
    kijk de foto boven. Max heeft rechts ruimte genoeg!! en toch duwt hij LEC links van de baan!! dat is dus heel bewust van Max, om zo zijn wagen te zetten!!! en ja Max had het zeker anders en beter kunnen doen. van LEC was het ook geweten dat zijn banden totaal op waren. die hadden totaal geen normale grip meer. dat laatste is dan wel een grote fout van het Ferrari team. Ferrari en strategie, dat werkt niet.
  • Bromvlieg

    5 jaar geleden
    Max is verkozen tot man van de wedstrijd met 72% van de stemmen.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Berry Colijn, nog nooit naar de formule F gekeken zeker. Die rijden niet zo braaf achter elkaar als de F1
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Van Hoecke, Verstappen begon op mediums en eindigde op da harde band, geen verkeerde informatie plaatsen aub. Verstappen had zich in Q2 gekwalificeerd op mediums, zijn teamgenoot Gasly op zachte.
  • Jan Lanclus

    5 jaar geleden
    zonder contact met andere wagens kan VER ogenschijnlijk niet winnen en dit is niet de bedoeling van F1 maar van boxautootjes.