Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Klaas De Scheirder

Vijf weken na de verkiezingen: wat met federale informateurs en wie kiest De Wever?

De federale informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) brengen maandagvoormiddag voor de derde keer verslag uit bij de koning, die al dan niet zal beslissen om hun opdracht te verlengen. Een versnelling op Vlaams niveau kan de federale impasse helpen doorbreken. 

22 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    @Jan Verstrepen : klopt volledig! BDW is een rotte landverrader, die NOOIT zinnens geweest is om met het VB samen te werken! Indien hij op 27 mei direct NJET zou gezegd hebben, was hij onmiddelijk de meest gehate politicus van Vlaanderen! Francken zijn tweets spreken boekdelen! Ik HOOP op herverkiezingen! Nu, nu gaan de partijen die het zwaarst afgestraft werden, alsnog regeren! Democratie bestaat bij BDW niet! Idd een dictator, die 2 dagen voordien zijn ware gelaat toonde, en TVG een Paljas noe
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    De verliezers van de verkiezingen dan heeft hij de meeste goed betaalde jobkes binnen en de poen die daarmee gepaard gaat. Wat de kiezer wilt kan die dictator geen cent schelen. We mogen ons in ieder geval, althans de werkende mensen aan flinke facturen verwachten, de rijke of schone geschenkjes.....
  • lode kempen

    5 jaar geleden
    Al deze moeilijkheden zijn ontstaan door De Wever en NV-A een slecht parcour afgelegd waardoor de kiezer hen wel strafte maar niet genoeg om hen weg te hebben, spijtig de uitslag was anders duidelijk de grote verliezer was NV-A. Terug een federale regering en veel problemen zouden al opgelost zijn.
  • Jan Van Leive

    5 jaar geleden
    Terug naar de stembus daar gaat het op uitdraaien met als grote winnaar de extremen Ik voorspel voor Vlaanderen rechts met meer dan 50 % en VB als grootste partij . Wie toegeeft van Vlaamse kant om met Di Rupo federaal in zee te gaan kan het volgende keer wel vergeten .
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen tot er duidelijkheid is. Maar duidelijkheid kan er alleen komen als men doet zoals in andere landen en dat "verplicht" weg laat. Gewoon laten kiezen wie het wil.