VIDEO. Vier brandweerkorpsen hebben handen vol met twee branden in Leuven centrum

De brandweerkorpsen van Leuven, Aarschot, Zaventem en Tienen hadden vrijdagnacht de handen vol met twee zware branden in Leuven. In de Tiensestraat brak er omstreeks 23.15 uur een zware brand uit boven een restaurant en in de Diestsestraat ging een bakkerij in de vlammen op.

hsb, vrs

“Het was een erg intense nacht voor onze mensen”, zegt Dirk Wouters, kapitein bij het Leuvense korps. “Toen onze pompiers in de Tiensestraat toekwamen sloegen de vlammen al door het dak van het restaurantpand. Het vuur ontstond wellicht op de eerste verdieping en verspreidde zich erg snel. We hebben onmiddellijk bijstand van Aarschot gevraagd.”

De pompiers uit Aarschot waren nauwelijks onderweg toen er bij de noodcentrale een tweede melding over een brand in de Diestsestraat binnenliep. “Daar was er een brand ontstaan in de bakkerij en ook daar ging het niet om een klein brandje. Er is dan onmiddellijk bijstand gevraagd uit Zaventem en Tienen. In totaal zijn op de twee locaties een twaalftal voertuigen en zo’n 25 manschappen ingezet om de zware branden te blussen.”

In de Tiensestraat werd er ook even een perimeter ingesteld omdat er ontploffingsgevaar dreigde. Een gaslek baarde de manschappen de nodige zorgen, maar de toevoer kon vrij snel afgesloten worden langs de straatkant. De pompiers moesten daar ook een toegang langs een achterliggende frituur forceren om de vlammen langs de achterkant van het gebouw te bestrijden.

Over de oorzaken van de twee branden is op dit ogenblik nog niets geweten, maar kwaad opzet lijkt op het eerste zicht uitgesloten. Er raakte niemand gewond en de schade aan de aanpalende panden lijkt voorlopig mee te vallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen