PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

65 kinderen verloren gelopen tijdens eerste vakantieweekend in Oostende

In Oostende zijn de strandredders afgelopen weekend 65 keer op zoek moeten gaan naar een verloren gelopen kind. Telkens werden de kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. “Ga steeds mee naar de waterlijn wanneer de kinderen gaan zwemmen. Redders zijn geen babysits”, zegt hoofdredder Jonathan De Vos.

3 reacties

  • bart simpson

    5 jaar geleden
    tja laksheid van de ouders en grootouders van deze tijd, ja er zijn uitzonderingen... maar 65 in één weekend in één badstad is wel extreem veel
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Ik begrijp veel van die ouders tegenwoordig echt niet meer. Met alle begrip voor degene die zich wel gewetensvol aan hun taak als ouder kwijten en toch even de kleine uit het zicht verliezen.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Dit zegt alles over de opvoeding ! De ouders houden hun kinderen niet meer in het oog, denken dat het alleen is voor de redders zeker! Ze zouden ook een gas boete moeten krijgen en dan zullen ze misschien meer tijd vergen aan hun kinderen. Elke goede ouder weet toch dat zeker nu uw kinderen in het oog moet houden.
  1. Erfgoeddag in Brugge en aan de kust: ontdek de betekenis van ‘thuis’ met deze 7 activiteiten
    PREMIUM

    Erfgoeddag in Brugge en aan de kust: ontdek de betekenis van ‘thuis’ met deze 7 activitei­ten

    Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag en staan in Vlaanderen en Brussel tal van activiteiten gepland met een knipoog naar het verleden, tradities en ambachten. Dit jaar draait alles rond het thema ‘thuis’: wat maakt een huis een thuis en was een thuis vroeger anders dan vandaag? Onze redactie zocht de leukste activiteiten in Brugge en aan de kust voor je uit: van een boekentijdrijs in Brugge tot eten zoals soldaten in Diksmuide.
    Oostende
  2. Sjoemelende bankdirecteur wil zijn slachtoffers niet vergoeden: “Wij zijn 800.000 euro kwijt. En we zijn niet alleen”
    PREMIUM
    Update

    Sjoemelen­de bankdirec­teur wil zijn slachtof­fers niet vergoeden: “Wij zijn 800.000 euro kwijt. En we zijn niet alleen”

    Samen met zijn handlanger maakte de charmante bankdirecteur Yves B. (47) verschillende klanten in de loop der jaren een slordige 3 miljoen euro lichter. Acht jaar (!) na de start van het gerechtelijk onderzoek werd de de bankdirecteur in november 2021 uiteindelijk schuldig verklaard, maar hij kreeg geen straf. Wel moest hij, samen met zijn kompaan én zijn werkgever BNP Paribas Fortis, de slachtoffers vergoeden. Maar daar verzetten Yves B. en de bank zich tegen. Vandaag werd de zaak behandeld voor het hof van beroep in Gent. “Mijn cliënt is zelf een slachtoffer. Hij is alles kwijt en heeft hier geen euro aan verdiend”, zo pleitte zijn advocaat.
    Oostende