Het Antwerpse polderdorpje Lillo werd in de zomer van 2016 wekenlang overspoeld door Pokémon-trainers met vaak nachtelijke geluidsoverlast tot gevolg.  Het leidde tot een tijdelijk politiereglement waarin het verboden werd om  Pokémon Go te spelen van ‘s avonds laat tot ‘s ochtends vroeg.
Volledig scherm
Het Antwerpse polderdorpje Lillo werd in de zomer van 2016 wekenlang overspoeld door Pokémon-trainers met vaak nachtelijke geluidsoverlast tot gevolg. Het leidde tot een tijdelijk politiereglement waarin het verboden werd om Pokémon Go te spelen van ‘s avonds laat tot ‘s ochtends vroeg. © BELGA

Kevin (27) is luidruchtige Pokémon-trainers flink beu en dwingt maker tot actie

De gekte rondom Pokémon Go, de smartphonegame waarbij spelers in de echte wereld op zoek moeten gaan naar Pokémon, is nog altijd niet gaan liggen. Dat weet de 27-jarige Kevin uit het Nederlandse Oss als geen ander. Zijn stoep was de afgelopen maanden het decor van luidruchtige Pokémon-trainers. "En daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee.”

11 reacties

  • Raphael Kerser

    5 jaar geleden
    Inderdaad Wendy, want je mag als volwassene enkel serieuze en belangrijke dingen doen. Ontspannen is absoluut verboden!
  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Dat zelfs volwassen mensen met zo'n onnozel spelletje bezig zijn, gaat mijn verstand te boven. Hebben die echt niets beters te doen ?
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Als iedereen zou gaan klagen over zomerse geluidsoverlast, dan moet iedereen wel binnen blijven.
  • Jan Jets

    5 jaar geleden
    Voila Niantic heeft hun doel bereikt, media aandacht . Voor wie het niet snapt, daarom plaatsen ze hun gym voor iemand zijn deur.
  • Jurgen Vanheessen

    5 jaar geleden
    De mensen die klagen over pokemon go zouden beter eens goed naar hun zelf kijken dan zo bekrompen en achterlijk te reageren op iemand die het wel speel. Want voor mijn kinderen is beter dan in zetel te zitten met hun tablet