Strenge straf voor dronken man die moeder en dochter doodreed en schuld in hun schoenen probeerde te schuiven

© foto bidprentje

Twaalf maanden celstraf, 3.000 euro boete en drie jaar rijverbod. De politierechter was streng voor Jan D.C. (62), die in dronken toestand een ongeval veroorzaakte waarbij Marijke De Groote (48) en haar dochter Anke Hoerens (18) het leven lieten.

Paul Darragas

“De rechtbank is zeer streng geweest gelet op het totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin en schuldbesef. Zelfs tot de dag voor de zitting bleef de beklaagde zijn verantwoordelijkheid betwisten. Meer nog, hij probeerde zelfs de schuld in de schoenen van de slachtoffers te schuiven.” Zo motiveerde de Oudenaardse politierechter Gilbert Callens zijn vonnis.

Zottegemnaar Jan D.C. werd over de hele lijn schuldig bevonden aan het zware ongeval die Marijke De Groote en haar dochter Anke Hoerens het leven kostte. Op zaterdag 18 juli 2015 botste hij met zijn VW Toeareg in Ten Eede in Erwetegem frontaal op de Alfa Romeo, bestuurd door Anke. Marijke De Groote overleed kort na haar overbrenging in het ziekenhuis en haar dochter Anke bezweek een week later. Uit onderzoek bleek dat Jan D.C. veel te snel reed, van zijn rijvak was afgeweken en dat hij bovendien stomdronken achter het stuur zat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen