De Belgian Cats blijven na een nagelbijter ontgoocheld achter.
Volledig scherm
De Belgian Cats blijven na een nagelbijter ontgoocheld achter. © BELGA

Belgian Cats na thriller van formaat onderuit tegen Servië en veroordeeld tot barrages op EK

EK basketbalDe slotminuten waren er teveel aan. De Belgian Cats stonden in het hol van de leeuw lang knap aan de leiding, om in de finale te kraken. In een bijzonder enerverend duel werd het 70-66 voor thuisland Servië, dat zich tot groepswinnaar kroont. België moet na twee nederlagen dinsdag naar de barrages tegen Slovenië om alsnog een ticket voor de kwartfinales op dit EK uit de brand te slepen. Mentaal oplapwerk voor bondscoach Mestdagh. 

12 reacties

  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Was niet nodig geweest, wie doet er nu een botsbal bij een inworp dat is het domste wat men kan doen, een botsbal is een trage pas en doet men alleen in bepaalde omstandigheden. Het grootste probleem bij onze dames is dat het altijd van de zelfde moet komen de bijdrage van de andere is te klein om dominant te zijn.
  • Rudy de clerck

    5 jaar geleden
    Zeer slecht zeg niks rebounds
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Gingen toch EK worden, hoorde ik dikke week geleden zeggen.
  • Leon Dendoncker

    5 jaar geleden
    Het beste van Ann Wauters hebben we wel al gehad, in geen van de drie wedstrijden heeft ze ook maar iets laten zien, en dat is in het nadeel van de andere speelsters, heb ze altijd bewonderd, maar denk dat het tijd is om de fakkel door te geven.
  • Marc Grootaerdt

    5 jaar geleden
    De ploeg teert teveel op Meesseman. Enkel Delaere en Kim Mestdagh kunnen haar bijstaan. Maar het teer punt is dat de grootste speelsters te weinig rebounds pakken en scoren doen ze al helemaal niet. Toch geniet ik van het team en van de coaching. Het geloof in eigen kunnen is er, de druk van het tornooi kunnen ze aan. Als het onder de korf beter gaat, geloof ik nog in de kansen van onze Cats.