Gevangenen ontsnappen om leven van cipier te kunnen redden

Gevangenen die ontsnappen: normaal mag het niét. Maar deze gevangenen hebben door uit hun cel te breken toch een goede daad gesteld.

lbo

De gedetineerden zitten vast in de gevangenis van Texas (Amerika). Ze zaten in een bewaarcel; aan het wachten om later die dag voor de rechter te verschijnen. Op dat moment viel de enige bewaker die bij de cel stond plots bewusteloos voorover.

Nadat de gevangenen om hulp riepen, maar er niemand reageerde, nam het instinct van de gevangenen het meteen over: hoewel ze ervoor zouden kunnen gestraft worden, probeerden ze toch uit hun cel te geraken om de bewaker te helpen. Terwijl hun handen en voeten met kettingen aan elkaar hingen, forceerden de gevangenen het slot en beukten ze de celdeur in. Uiteindelijk raakten ze ook buiten en riepen ze opnieuw om hulp. Toen werden ze wél gehoord. Toegesnelde agenten konden de cipier reanimeren. Hij ligt nu in het ziekenhuis, maar zal volledig herstellen. Volgens de politie heeft de cipier het overleefd dankzij de tussenkomst van de gedetineerden: moesten ze niet uit hun cel zijn gebroken, zou het veel langer geduurd hebben vooraleer de cipier hulp kon krijgen. En dan ging het waarschijnlijk al te laat zijn.

“We hebben hem gered omdat hij een goede kerel is”, zeiden de gevangenen achteraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer