Bart De Wever over komst Kris Peeters: “Keuze wordt glashelder: ik of een vierkoppige linkse draak”

© BELGA

“De komst van Kris Peeters (CD&V) maakt de keuze voor de Antwerpenaar glashelder in 2018: ik of een vierkoppige linkse draak”, zo reageert Bart De Wever voor het eerst op de verhuis van Kris Peeters (CD&V) naar Antwerpen.

tg

In een interview in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws zegt De Wever dat hij niet tegen de komst van Peeters is. “Ik hou veel van deze stad en hoe meer politiek gewicht ze heeft, hoe beter.” Maar anderzijds vond De Wever het niet netjes dat Wouter Beke hem de komst van Peeters meldde toen het al in de kranten stond. “Ge doet mij aan keizer Hirohito denken”, antwoordde ik hem. Die viel eerst Pearl Harbour aan en zei dan: ‘We zijn in oorlog’...”

“Wij werken in het college zeer goed samen met CD&V. De strijd zal pas echt beginnen in 2018, als Kris komt. En dan is het maar de vraag of de driekoppige draak van sp.a, Groen en PVDA verandert in een vierkoppige draak. Ik denk dat dit wellicht zo zal zijn in de campagne”, zegt burgemeester De Wever.

Bart De Wever ontkent niet dat hij heel graag wil voortdoen als burgemeester en zegt dat iedere Antwerpenaar intussen weet waar dat voor staat: een florerende economie, een kwart minder criminaliteit en een bruisende stad. “Wil u daarmee verder, stem dan op mij. Wil u een totale omslag, dan is er één van die vier. Die zijn inwisselbaar, want geef toe: CD&V, da’s niet meer het midden, hé”, zegt De Wever.

CD&V-vicepremier Peeters heeft vanavond in Terzake de uitspraken van De Wever al "niet wijs" genoemd. “De campagne start maar in 2018 en CD&V is in Antwerpen een loyale coalitiepartner”, zei hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen