Ruim vijftig verloren gelopen kinderen vinden hun familie terug dankzij redders en politie

© vln

Op het strand van Oostende hebben redders zaterdagmiddag een negenjarig meisje uit Sint-Gillis gered dat tijdens het zwemmen in moeilijkheden kwam. Redders en politie hadden ook de handen vol met verloren gelopen kinderen. “We hebben er bij ons alleen al ruim vijftig geteld”, zegt hoofdredder Jonathan Devos.

Dany Van Loo

De zee is geen zwembad. Dat mantra werd gisteren nogmaals bewaarheid toen een meisje van negen jaar rond 16 uur tijdens een zwempartijtje in de bewaakte zone aan het Kursaal in moeilijkheden kwam. De strandredders merkten haar onmiddellijk op en een vaartuig van de kustreddingsdienst kwam in actie. Die bracht het meisje in een mum van tijd naar het strand. Door dat snelle optreden ontsnapte het kind wellicht aan de verdrinkingsdood.

“Het meisje had nog niet helemaal het bewustzijn verloren toen wij haar uit het water haalden”, zegt hoofdredder Jonathan Devos, “en op het strand kwam ze heel vlug bij haar positieven. De hulpdiensten waren wel ter plaatse en onder begeleiding van het Medisch Urgentie Team werd ze naar het ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. Er bestaat namelijk altijd de mogelijkheid op secundaire verdrinking door ingenomen water, maar haar toestand bleek achteraf niet levensbedreigend. Het gaat om een meisje van 9 jaar uit Sint-Gillis bij Brussel die met haar ouder aan zee verbleef”, aldus nog de hoofdredder.

Eerder die dag deed zich rond de middag aan het westerstaketsel ook een incident voor. Een 55-jarige man had er niet beter op gevonden dan te zwemmen tussen het ooster- en het westerstaketsel. Hij werd door de scheepvaartpolitie uit zee gehaald. Er werd een pv opgesteld wegens zwemmen in verboden zone.

De grote drukte door het prachtige weer resulteerde in heel wat verloren gelopen kinderen. “We hebben er bij ons alleen al ruim vijftig geteld”, zegt hoofdredder Jonathan Devos. “Maar met de hulp van de strandredders en in samenwerking met de politie werden die allen in een mum van tijd herenigd met de familie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen