ANP
Volledig scherm
© ANP

Tramschutter Gökmen Tanis in rechtszaal: "Ik erken jullie niet, jullie rechtbank ook niet”

In de rechtbank in het Nederlandse Utrecht is vanochtend de eerste pro formazitting in de rechtszaak tegen Gökmen Tanis (37) begonnen. Hij heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op een tram in Utrecht op 18 maart, hij schoot daarbij vier mensen dood. “Ik erken jullie wetten niet, ik erken jullie rechters niet", zei hij vanochtend.

11 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Zijnen euro valt nog binnen 20 jaar, terwijl hij zijn levenslange straf uitzit, met spijt en zonder hoop op verbetering, omdat hij de wetten van Nederland niet heeft laten toepassen door nu een advocaat te nemen. Alles voor Allah, Allah voor niets...
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Het zou mij niet verwonderen indien dat uitschot op koste van de maatschappij leeft en dan erkend hij de maatschappij wel natuurlijk.
  • Rudolf Valentino

    5 jaar geleden
    Dat hij terug naar zijn land van herkomst gaat. Binnen enkele jaren loopt hij weer vrij rond, en zo heeft de politie en justitie weer iets om handen. Dat de vader van één der nabestaanden hem "varken" noemt is de nagel op de kop.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Wat het nog erger maakt voor hem : je hoort de wetten te kennen van het land waar je verblijft. Erkennen of niet. Hij spant het paard achter de kar.
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Geen probleem, maar dan krijg je ook geen eten meer in den bak!