Vanaf vandaag zal Fluvius maandelijks zo’n 50.000 nieuwe meters plaatsen.
Volledig scherm
Vanaf vandaag zal Fluvius maandelijks zo’n 50.000 nieuwe meters plaatsen. © Fluvius

Uitrol digitale meter van start: dit moet je weten

LiviosVandaag start netbeheerder Fluvius met de plaatsing van de digitale elektriciteit- en gasmeters. Tegen eind 2020 moeten er al zo’n 1,8 miljoen nieuwe meters geïnstalleerd zijn. Alle Vlaamse gezinnen krijgen er de komende 15 jaar een. Benieuwd wat dat voor jou betekent? Bouwsite Livios zocht het antwoord op vijf belangrijke vragen.

75 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Ze gaan ons weer wat aansmeren die dievenbende één ding is zeker het zal weer duurder worden en wij dat allemaal maar slikken.
  • Kristof Degros

    5 jaar geleden
    Opbrengst - verbruik kan niet zo moeilijk zijn... Maar waar nergens iets over te lezen is, gaan ze u 2x nettarief/gebruik aanrekenen, 1x voor af te nemen en 1x voor erop te zetten ... Dat zit er dik in, maar wordt nergens een woord over gerept
  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    De burger wordt weer in de steek gelaten door de politici. Wanneer onze politici toch te lui zijn om de burger te beschermen, dat zij dan gewoon de Nederlandse aanpak overnemen. Doen zij dat niet dan beschermen zij bewust onze privacy niet en heulen zij mee met de geldwolven.
  • Martine Martina

    5 jaar geleden
    Thomas, zo werkt een digitale meter inderdaad, maar zal men de rekensom ook gaan maken: verbruik - opgewekte energie, dat is nu het punt waar ik mijn twijfels aan heb. Daar kan ik ook nergens iets over lezen, dat deze berekening ook zo zal gebeuren.
  • albert stroobandt

    5 jaar geleden
    Mij maakt ge niet wijs dat een digitale meter niet kan terug draaien, hoe komt het dat in andere landen wel kan als ze geld moeten hebben een adres de regering die het heeft goed gekeurd van subsidies voor zonnepanelen laat die opdraaien. Albert Stroobandt