Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zijn kakkerlakken binnenkort onoverwinnelijk?

Kakkerlakken, wellicht een van de meest onbeminde insecten ter wereld, zijn binnenkort misschien onoverwinnelijk. De kleine beestjes zijn inmiddels zo sterk geworden dat de meeste insecticiden geen enkele impact meer hebben. Dat blijkt uit een nieuwe studie die in het vaktijdschrift Scientific Reports verscheen.

8 reacties

  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Boorzuur zorg er voor dat de kakkerlakken ondanks dat ze drinken, geen vocht meer kunnen opnemen in hun lichaam en uitdrogen. Ze beginnen in paniek wanhopig rond te rennen tot ze doodvallen. Het werkt zeer zeer goed, je moet wel het onderstaande mengsel 3 maand lang laten staan. Dit omdat er na het verdwijnen van de volwassen kakkerlakken binnen de 2 weken, terug nieuwe uit hun reeds eerder gelegde eitjes komen. Dus geduld, en eventueel meermaals het mengsel verversen.
  • Sébastien Bo

    5 jaar geleden
    Zijn er geen natuurlijke vijanden?
  • Guy Desie

    5 jaar geleden
    De middelen die wel helpen zijn uit de handel genomen.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Aanschouw de overlever van de mens. Als er van mensen allang geen sprake meer zal zijn, zullen er nog heel lang kakkerlakken zijn. Kunnen ook prima tegen straling, trouwens. Respect!
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Michel je spoelt nooit.voeding door maaf je wast wel voedings verpakingen uit. Vang je dat water op dan. Ik reinig geregeld mijn advoerbuizen zodat er geen resten achterblijven. En grondig poetsen en alles mromer houde