© Cn

Bulldozer rijdt per ongeluk compostcentrum in de prak

Het compostcentrum in Winterslag is bijna volledig in de prak gereden met een bulldozer. Het gaat om een spijtige vergissing van de bestuurder. Bedoeling was dat alleen de grond ernaast gelijk gemaakt zou worden. De stad wil nu alles herstellen en is op zoek naar een nieuwe beheerder/compostmeester.

Chris NELIS

Compostmeester Berke Bervoets (76) is onlangs verhuisd naar een appartement. “Ik ben 26 jaar geleden in een huurwoning van Nieuw Dak in de Buitenlaan in Winterslag terechtgekomen. Sindsdien hield ik mij bezig met composteren en mensen hierin te begeleiden. Ik kreeg daarvoor een extra stuk grond naast mijn huis. Maar nu ik weg ben, moest de grond van Nieuw Dak in oorspronkelijke staat hersteld worden. Vandaar de werken. Alleen was de bulldozer iets te voortvarend.” Berke is aangedaan als hij ziet wat de bulldozer heeft aangericht. “Mijn hart bloedt. Een werk van zoveel jaren vernield.”

Komende week wordt Berke Bervoets door de stad gevierd om zijn jarenlange inzet als compostmeester. Schepen van Leefmilieu Gianni Cacciatore: “Hij was een ontzettend grote kracht in Winterslag en daarbuiten. Zijn enthousiasme en kennis deelde hij met plezier en zo wist hij veel mensen te begeesteren.” Het is volgens Cacciatore wel de bedoeling dat er een nieuw compostproject komt. “In die zin zijn we op zoek naar iemand die het kan en wil overnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer