AFP
Volledig scherm
© AFP

Chaos in Hongkong: regeringsleider veroordeelt “extreem gewelddadige” invasie parlement, meer dan 50 gewonden

De Hongkongse regeringsleider Carrie Lam heeft dinsdag de “extreem gewelddadige” invasie van het parlement veroordeeld. Enkele uren eerder waren tegenstanders van de aan China getrouwe regering in Hongkong het gebouw binnengedrongen tijdens een manifestatie voor de democratie.

19 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    een volk dat heeft mogen leven in vrijheid wil zich niet onderwerpen aan een dictatuur , de mensen die dat niet begrijpen hebben nooit iets geleerd.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    ik heb 2 x 3 jaar in HK gewoond. En er voor de eerste keer 43 jaar geleden naar toe getrokken. Sinds mijn 1e bezoek is het konstant achteruit gegaan. Mijn vrouw is van HK, 5e generatie HK's. HK's zijn heel geldgericht. Ik had er daar erg goed, maar naast goeie restaurants doen en shoppen kan je er weinig of niets doen, toch niet na je 1e jaar daar. Bijna elke HK inwoner heeft zich ook al van een exit verzekerd met ofwel een Canadaas,Australish/NZ, UK paspoort ( met verblijfsrecht).
  • Frans Dedokker

    5 jaar geleden
    Zouden ze in de wetstraat ook is moeten doen..
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Ze laten hier héél duidelijk zien dat ze niet akkoord zijn met de politiek, de vlaming is daar te tam voor op wat proteststemmen op VB en PVDA na
  • Piet Mastur

    5 jaar geleden
    Grootgelijk , zou hier ook eens mogen ! Corrupte politiekers voelen zich onaantastbaar!