Dave Sinardet.
Volledig scherm
Dave Sinardet. © Photo News

Sinardet: "Ironisch dat N-VA Vlaamse regeringsvorming afhankelijk maakt van federale”

"Dat een Vlaams-nationale partij als N-VA de Vlaamse regeringsvorming afhankelijk maakt van de federale is op zich ironisch. Het gaat ook in tegen de Vlaamse autonomie waar N-VA voor staat”, zegt politicoloog Dave Sinardet. “Deze beslissing is opmerkelijk voor een Vlaams-nationalistische partij, zeker omdat Bart De Wever voor de verkiezingen had gezegd dat hij snel een Vlaamse regering wilde vormen.”

172 reacties

  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Ik blijf me steeds verwonderen dat men in de media Sidarnet steeds naar zijn mening vraagt. Iedereen weet reeds dat die vent zich altijd afgeeft op eender welke rechtse partij. Voor NVA heeft hij het nooit gehad, laat staan voor BDW of TF. Welke meerwaarde heeft die eigenlijk? Alleen voor de linkse VRT misschien?
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Draait of keer zoals je wenst, maar van BDW kan je niet zeggen dat hij niet opkomt voor Vlaanderen. Hij is de enige buiten het VB die vooruit kijkt en zich niet door de Franstalige partijen laat "rollen" zoals die andere "zogenaamde" Vlaamse partijen VLD/CD&V/GROEN. Zij zullen bij iedere kans tot macht zich niet schamen om de Vlamingen te verraden en mee te gaan heulen met de Franstaligen. Dit hebben ze al jaar gedaan. Daarom spuwt de Vlaming deze partijen ook uit!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    NVA gaat naar links, commentaar. NVA gaat naar recht, commentaar. NVA gaat rechtdoor, commentaar. NVA blijft stilstaan, commentaar. Dit is Sinardet ten voeten uit. Daaraan zie je dat NVA de belangrijkste partij van België is want iedereen krijgt er een erectie van
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Ironisch? Ik verwacht niets anders van de N-VA en ze hebben dik gelijk. Als ze een Vlaamse regering vormen met VLD en CD&V zullen die nadien een mes in de rug van de N-VA steken en een regering vormen met de Waalse linkse partijen. Zoals Dewael al te kennen gaf, een federale met aan Vlaamse kant een minderheid is voor hem en zijn partij geen probleem. Ook bij Groen, sp.a en de CD&V niet.
  • Geert Verschelde

    5 jaar geleden
    Er is een Vlaamse regering in lopende zaken met een meerderheid in het nieuw verkozen Vlaamse parlement. Waarom moet BDW zich dan laten opjagen en zijn troeven uit handen geven waarbij hij druk kan zetten op de Federale regeringsvorming.