Bijna half miljoen bedienden krijgen 1,1 procent koopkrachtstijging en fietsvergoeding.
Volledig scherm
Bijna half miljoen bedienden krijgen 1,1 procent koopkrachtstijging en fietsvergoeding. © Shutterstock

Bijna half miljoen bedienden krijgen 1,1 procent koopkrachtstijging en fietsvergoeding

binnenlandEr is een sectorakkoord binnen het grootste paritair comité van het land: het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200). Het akkoord geldt voor zowat 55.000 bedrijven en ruim 440.000 bedienden. Dat wordt bevestigd in vakbonds- en werkgeverskringen. De details van het akkoord lekten tien dagen geleden al uit. Zo is voorzien in een verhoging van de koopkracht met 1,1 procent vanaf 1 september en een fietsvergoeding vanaf 1 juli 2020.

25 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Rudi Swinnen,ook arbeiders krijgen tegenwoordig een fietsvergoeding,een win-win stuatie voor de arbeider,betere conditie,goedkoper en nog ongeveer 30 euro/maand er bovenop en niet onbelangrijk,elke fiets is een auto minder op de weg= minder file voor mensen die toch de auto echt nodig hebben.
  • guy vermeulen

    5 jaar geleden
    allemaal veel te veel krijgen ze , nooit meer genoeg . Nooit meer gelukkig ,veel jaloezie,.... ik ben gelukkig als ik maar gezond ben. Geld is maar papier waar er zo veel miserie door komt .
  • christian verleyen

    5 jaar geleden
    Gepensioneerden noppes !!!!!!
  • vincent van de vloet

    5 jaar geleden
    Cynthia De pannemaeker, beste mevrouw! Wie heeft er ooit gezegd dat jij arbeider moest worden? Wij, als bedienden werken ook hard, en waar u over zaagt dat u zich krom werkt, hebben wij het mentaal zwaarder. In ieder geval, niets houd u tegen om een job te zoeken als bediende...
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Het is wraakroepend dat de werkmens met kruimeltjes wordt zoetgehouden als ik de lonen, vergoedingen en uittredingsbedragen zie die politici zichzelf toekennen.De levensduurte gaat mee omhoog dus de verarming zet door,enkel voor de werkmens en dan hebben we nog geen klimaattaksen gehad.