Impressie van de grote ruimterots ‘Oumuamua.
Volledig scherm
Impressie van de grote ruimterots ‘Oumuamua. © afp

Beruchte sigaarvormige ruimterots is géén ufo, maar wat dan wel?

De opvallende sigaarvormige ruimterots die in 2017 werd ontdekt, is geen ruimteschip van een andere planeet. Dat schrijven onderzoekers in de nieuwste editie van wetenschapsblad Nature Astronomy vandaag. Wat de rots wél is, weten ze nog niet. "We hebben nog nooit zoiets gezien, het is nog altijd een mysterie. De gedachte van een ruimteschip is leuk, maar er zijn veel natuurlijke fenomenen die de rots kunnen verklaren", aldus onderzoeker Matthew Knight.

10 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Al vanaf 1947 wordt de wereld bevolking belazerd over zaken die we niet mogen weten. Alsof al die wetenschappers er wel rijp voor waren en wegens gebrek van hun kennis allerlei geheime onderzoeken deden.
  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    Als het geen UFO (unidentified flying object) is, en je weet niet WAT het is, dan is dat een UFO
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Als het snel ronddraait als een fles op de grond, dan zullen die aliens ofwel goed tegen ronddraaien kunnen en hebben ze geen evenwichtssensor in hun hoofd zitten die hun misselijk maakt na enkele seconden, ofwel is dit gewoon een stuk rots dat door de ruimte zweeft. Het ronddraaien zal dan gekomen zijn door een botsing met iets of ten gevolge van een explosie (planeet die ontplofte).
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Ha ha de vorm is ontstaan door meerdere botsingen met asteroïden schrijft er eentje. Dan was dit ding op den duur door midden gebroken bij een botsing. Het is iets anders waar ze binnen de wetenschap niet aan willen denken, wat dat zet weer een hoop andere zaken op zijn kop.
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Het is een komeet, daar is men achter gekomen door de rood - bruine kleur, deze wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling van straling uit de ruimte op ijs en stof, die de buitenkant in een beschermende schil veranderd, waardoor er ook geen staart ontstaat als de komeet voorbij de zon gaat. De vorm is waarschijnlijk ontstaan door meerdere botsingen met asteroïden en kometen.