Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Klaas De Scheirder

Record voor langste Vlaamse regeringsvorming komt al in zicht

Nu Vlaams informateur Bart De Wever de pauzeknop heeft ingedrukt, lijkt het zeker dat we afstevenen op de langste regeringsvorming op Vlaams niveau sinds de eerste rechtstreekse Vlaamse verkiezingen in 1995. Nu staat dat record van 48 dagen op naam van de ontslagnemende Vlaamse regering. Als de huidige regeringsvorming langer aansleept dan 13 juli ligt dat record aan diggelen.

36 reacties

  • Palmus Darksky

    5 jaar geleden
    De belofte van De Wever om "zeer snel" een Vlaamse regering te vormen moest al wijken op federale oplossingen die er nog niet snel zullen zijn. Reisje boeken? Graag! Dit vertragingsmanoeuvre is plat opportunisme want moet ook de federale postjes voor N-VA verzekeren. Het tijdwinnen met onderhandelingen met VB is niemant ontgaan maar dit rookgordijn is ondertussen al gaan vliegen. Wat zal het volgende excuus zijn?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De Vlaamse boel blokkeren om federaal niet uit de boot te vallen. Postjes pakken werkt duidelijk verslavend.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Dewever doet dat graag. Spelen met onze welvaart, onze sociale zekerheid, onze pensioenen. Het geeft zo een heerlijk Caeserlijk gevoel van macht.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Records zijn er om gebroken te worden. Democratie is een werkwoord : De trado-partijen zijn nog niet klaar om het verdikt van de kiezer te aanvaarden.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat NVA volledig genegeerd wordt. Met ruziestokers valt er niet samen te werken . De houdbaarheidsdatum van De Wever is verstreken . Men heeft zijn streken door.