Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
© Kristof Ghyselinck

Boete voor vriend van Alizée Poulicek loopt op tot 16 (!) miljoen euro: “Dit is onaanvaardbaar”

ShowbizzEind 2017, meer dan 16 jaar na zijn veroordeling voor een btw-carrousel, werd de Antwerpse zakenman Filip Meert (48) burgerlijk veroordeeld om 6,3 miljoen euro aan ontdoken belastingen te betalen. De claim liep toen op tot een slordige 13 miljoen euro. “Intussen is de boete opgelopen tot 15 à 16 miljoen euro, door de dagelijkse intresten”, vertelt Filips partner en ex-Miss België Alizée Poulicek in een interview met Story.

41 reacties

  • Kim Deplae

    5 jaar geleden
    En geen enkel bezitting dat ze beslag kunnen op doen ? Auto s woningen enz en eens je collectief een afbetalingsplan hebt stoppen de intresten toch. Om niet in het gevang te moeten zitten kan je u straf afkopen . Maar een tijd zitten om geen financiële straf te krijgen, das al lang verleden tijd.
  • Joost Libbrecht

    5 jaar geleden
    Als je 50 miljoen gefraudeerd hebt en je moet er 16 van betalen heb je er nog 34 miljoen aan over , dat is één. Ten tweede als je het voelt warm worden maak dan dat je de eerste bent om je aan te geven dat komt geloofwaardiger over dan dat je tweede zou zijn. Heeft hij ook gedaan, wel slim.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Onaanvaardbaar ! Hoe durven ze dit zeggen ! Hij moest maar geen ontduiken van belastingen doen, dan moest hij geen boete betalen. Ik zou hem nog meer geld doen betalen zodat hij (en de rest v/d sjoemelaars) dit ook nooit maar dan ook nooit meer zou doen.
  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Als je schuldig bent ga je niet eerst zelf naar de fiscus.. Maarja, 80 procent heeft waarschijnlijk toch weer enkel de titel gelezen
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Uiteindelijk wordt fraude zwaarder gestraft dan een moord. In zijn effectieve vorm dan toch.