Australische politie zoekt opnieuw met klimmers naar vermiste Théo

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Byron Bay heeft de Australische politie vandaag opnieuw klimmers ingezet in de speurtocht naar de vermiste Belgische rugzaktoerist. Het gaat mogelijk om de laatste fysieke zoekactie die de politie in het kader van het onderzoek onderneemt, zo verklaarde een bron nabij het dossier aan Belga, al kon dat nieuws niet worden bevestigd door een woordvoerder van de Australische politie. Vrijwilligers blijven het gebied wel nog verder uitkammen, op zoek naar sporen van de verdwenen Théo Hayez (18). Volgens de eerder aangehaalde bron wordt er nog altijd met dezelfde intensiteit onderzoek gevoerd. Waar het onderzoek aanvankelijk echter voor bijvoorbeeld 80 procent bestond uit fysieke zoekacties en voor 20 procent uit tactisch onderzoek, wordt die verhouding geleidelijk aan omgedraaid tot er uiteindelijk enkel nog sprake is van tactisch onderzoek omdat op een gegeven moment heel het gebied is doorzocht, luidt het.

De zoekactie van vandaag concentreert zich op de noordkant van de kliffen onder aan de vuurtoren van de badplaats, waar op 1 juni om 13.42 uur - de dag na zijn verdwijning - het laatste signaal van de gsm van Théo Hayez werd geregistreerd. Het gaat om een slecht toegankelijk en rotsachtig bushgebied. De drie Belgische speurders die onlangs in Australië toekwamen, wonen de zoekactie bij. Morgen keren zij terug naar ons land.

Intussen werd er vandaag ook door de vrijwilligers, die nu al een maand bijna dagelijks zoekacties organiseren, verder gezocht naar sporen van de vermiste Belg. Een vijftiental mensen kamden het bushgebied langs Tallow Beach, ten zuiden van de vuurtoren, uit. Ze werden daarbij vergezeld door de vader van Théo, Laurent Hayez, die in Byron Bay verblijft zolang zijn zoon niet is teruggevonden.

Bron: Belga