Direct naar artikelinhoud
Verdwijning Théo Hayez

Klimmers zetten de laatste fysieke zoekactie naar Théo Hayez in

Klimmers zetten de laatste fysieke zoekactie naar Théo Hayez in
Beeld BELGA

Vandaag worden opnieuw klimmers ingezet om de speurtocht naar de vermiste Théo Hayez in Australië verder te zetten. Van de achttienjarige rugzaktoerist is sinds 1 juni geen enkel spoor gevonden. Het zou gaan om de laatste fysieke zoekactie naar de jonge Belg.

In de speurtocht naar Théo Hayez, de Belgische rugzaktoerist in Australië, zijn vandaag opnieuw klimmers ingezet. Het zou de laatste fysieke zoekactie zijn, maar er wordt bevestigd dat er nog steeds met dezelfde intensiteit wordt gespeurd. De focus van de speuracties zal echter wel veranderen naar overwegend tactisch onderzoek in plaats van fysiek onderzoek, omdat het gebied van Byron Bay stilaan volledig doorzocht is.

De klimmers focussen op de zone rond de vuurtoren van Byron Bay, aan de noordkant van de kliffen. Daar is op 1 juni, een dag na zijn verdwijnen, het laatste signaal van Théo’s gsm gekomen. De zuidkant werd eerder ook geïnspecteerd, onder meer door twee Belgische speurders. Die laatsten vertrekken morgen opnieuw richting België.

Intussen wordt er door de vrijwilligers, die al een maand aan het zoeken zijn, nog steeds verder gespeurd naar de vermiste Théo. Zijn vader, Laurent Hayez, vergezelt de speurders en plant in Byron Bay te blijven zolang zijn zoon niet is teruggevonden.