Heel wat volk rond de Brusselse onderhandelingstafel.
Volledig scherm
Heel wat volk rond de Brusselse onderhandelingstafel. © Photo News

Brusselse onderhandelaars starten met zware dossier mobiliteit

De onderhandelaars van PS, Ecolo, Groen, DéFI, Open Vld en one.brussels-sp.a hebben deze voormiddag in het Brussels Parlement de inhoudelijke gesprekken over een Brussels regeerakkoord aangevat met het omvangrijke dossier van de mobiliteit. De problematiek houdt niet enkel de Brusselaars, maar ook de pendelaars uit de andere gewesten wakker.

6 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Euh..... en hoeveel verlies is er voor de lijn beste Fons ? Wel eerlijk wezen hé. Of wat we zelf doen is .................
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Brussel leeft van de pendelaars, niet vergeten!
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Peter Janssens: de MIVB maakt GEEN winst. Uit het financieel verslag 2017: de uitgaven zijn 583 miljoen Euro en de inkomsten zijn 308 miljoen Euro. Het verschil, 275 miljoen Euro, wordt via subsidies aangepast. Anders gezegd: "...de MIVB maakt elk jaar 275.000.000 Euro verlies dat door de belastingbetalers wordt aangezuiverd..."
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Als ze het de pendelaars nog moeilijker gaan maken vinden de Brusselse bedrijven binnenkort helemaal geen werknemers meer en als die wegtrekken blijft er van dat gewest binnen een aantal jaar alleen nog maar een ontwikkelingsgebied over met enkele enclaves voor groene wereldverbeteraars.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    tolheffing invoeren