AFP
Volledig scherm
© AFP

Duizenden Catalanen manifesteren voor Europees Parlement in Straatsburg

Duizenden Catalanen houden vandaag een protestactie voor het Europees Parlement in Straatsburg. Ze klagen aan dat drie oud-ministers van de Catalaanse regering - Carles Puigdemont, Toni Comin en Oriol Junqueras - hun zetel in het parlement niet kunnen opnemen.

13 reacties

  • Jacqueline Melgar

    5 jaar geleden
    Als ik sommige commentaren hier lees kan ik alleen maar met mijn hoofd schudden mensen horen de klok luiden maar weten totaal niet wat er zich afspeelt in Cataloniië.... De EU en Spanje 'n grote corrupte bende zakkenvullers en wij laten dat allemaal maar toe ik ben trots op het Catalaanse volk
  • Karel Marks

    5 jaar geleden
    Het zoveelste bewijs dat de EU een ondemocratisch instituut is. Het Europees Hof meet met twee maten en gewichten, enerzijds zich niet moeien met nationale aangelegenheden (zaak Catalonië), anderzijds juist wel (verplichting van landen tot het opnemen van zogenaamde 'vluchtelingen')
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Misschien moeten de heren in het vervolg eens proberen géén landverraad te plegen; dat zou wel eens kunnen helpen...
  • Eddy De Splenter

    5 jaar geleden
    Zou mark demesmaeker ook mee protesteren met de Vlaamse burger die voor het Vlaams belang hebben gestemd Denk het niet
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Dus Puigdemont en Comin voldoen niet aan de eisen maar verwachten wel een zitje. Met overheidsgeld frauderen, een onwettig referendum houden, vervolgens gaan ze lopen en nestelen zich in een maandelijks 4400 euro kostende villa in het buitenland. Tja, dat moeten wel de "goei" zijn zeker? Geef ze snel eenzame opsluiting in de gevangenis. Het zijn immers separatisten hé.