Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Bart Boterman

Antwerps gouverneur vaardigt tijdelijk oppompverbod uit in stroomgebieden

Door de aanhoudende droogte stelt de Antwerpse gouverneur Cathy Berx via politiebesluit een captatieverbod voor negen stroomgebieden in. Het waterpeil is er kritisch laag, zegt de provincie. “Het verbod is nodig ter bescherming van het grondwatersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte.” De controleurs van de provincie Antwerpen volgen het waterpeil op de voet op.

20 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Ga eens kijken hoeveel drinkwater er verspild wordt in de non-food industrie. Waarom heeft de boer en de gewone burger steeds weer de beer opgegeten? Waarschijnlijk omdat we de gemakkelijkste doelwitten zijn.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Er is in België geen enkele reden tot klagen in verband met watervoorziening. In ontwikkelingslanden wordt alle drinkwater opgepompt door westerse voedselgiganten omdat wij perse mango's moeten eten. De plaatselijke bevolking heeft geen of onbetaalbaar drinkwater, laat staan dat zij hun klein stukje landbouwgrond kunnen bevloeien. Nee, de kolonisatie is nog lang niet voorbij.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Men doelt weer op de consument en landbouwers! Maar dat er dagelijk miljoenen lieter wate gebruikt worden in serres van o.a. belachelijke bloemenkwekers en dergelijke is normaal! Idem in de winter! Honderdduizenden liters stookolie voor een bloem die na 1 week in de gft bak beland ! Hele villawijken hebben automatische bewatering voor hun groen grastuintje! Altijd hetzelfde gezeik! Men kan gerust zonder serre-bloemen!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Cathy is bevallen van een idee en zet dit sheriffgewijs om in een verbod. Waar een gouverneur groots kan in zijn. Ze zou beter wat letten op de winkel van sommige gemeentebesturen. Maar het hemd is dikwijls nader dan de rok. En voor de rest ben ik van lening dat het niveau “provincie” mag verdwijnen.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Ik woon in Nederland en daar heeft men van de droogte vorig jaar zeer veel geleerd.Vooral in Zeeuws Vlaanderen was het schrikbarend droog, wat je nu ziet is dat men al maatregelen getroffen heeft.Het waterschap houd het vele water dat er de laatste tijd gevallen is zo veel als mogelijk op.Dat kan doordat er zeer veel bedienbare sluizen aangelegd zijn.Ook heeft men deze winter al grote noodbekkens aangelegd.Men moet wel de wil hebben om er wat aan te doen.