Direct naar artikelinhoud
Update

De ‘lachend kakske’-verdwaalpaal is terecht in Oostende

Het lachend kakske van OostendeBeeld HLN

Voorbije nacht werd op het strand van Oostende een van de nieuwe verdwaalpalen gestolen, namelijk het lachend kakske. De daders, enkele Leuvense jongeren, verraadden zichzelf op sociale media. Burgemeester Bart Tommelein noemde de diefstal een ‘misplaatste studentikoze grap’.

Het ‘lachend kakske’ werd afgelopen nacht gestolen. De nieuwe verdwaalpaal heeft Oostende 3.500 euro gekost en burgemeester Bart Tommelein was dan ook van plan om via camerabeelden uit te zoeken wie achter de diefstal zat. Dat laatste bleek onnodig toen uitkwam dat de daders zichzelf al verraden hadden op sociale media.

Op het Instagramprofiel van de jongeren was op filmpjes en foto’s duidelijk te zien hoe ze de paal van zijn voetstuk trokken. Volgens burgemeester Bart Tommelein gaat het om een “misplaatste studentikoze grap”. Hij hoopt ook dat de Leuvense jongeren er niet zomaar mee weg zullen komen. Omdat de paal is afgekraakt worden de herstellingskosten alvast doorgevoerd naar de daders.

“Die kosten zullen de jongeren wel moeten betalen”, zegt burgemeester Tommelein. Toch wil de burgemeester hen niet te zwaar straffen. “Ze hebben hun excuses aangeboden. Ik heb hen voorgesteld om vrijwillig te komen helpen met ons Beachteam op het Nieuwe Strand waar ze de paal gestolen hebben. Zo kunnen ze toch iets positiefs terugdoen voor onze stad en onze diensten”, aldus de burgemeester.

De nieuwe en ludieke verdwaalpalen staan nog maar een week op het strand en werden voorgesteld als ‘zeemoji’s’. Het bestuur van de badstad wilde de traditionele palen vervangen met exemplaren die iets dichter bij de jeugd staan. Zodra hij hersteld is kan het ‘lachend kakske’ weer samen met de smiley en het hartje kinderen de weg wijzen naar hun ouders.

Twitter bericht wordt geladen...