© Shutterstock

Vrouw onderging dubbele borstamputatie, maar wil geen reconstructie: “Ik voel me fantastisch”

De Britse fotografe Jai Eastwood (52) werd twee jaar geleden met borstkanker geconfronteerd en moest haar beide borsten laten amputeren. Na de ingreep koos ze niet voor een reconstructie, wel voor een fotoshoot. Vandaag toont ze de beelden en vertelt ze dat ze zich ook zonder boezem fantastisch voelt.

vwh

Bij Jai werd in april 2014 borstkanker vastgesteld. Ze had kwaadaardige tumoren in beide borsten,waardoor ze die moest laten weghalen. Na vier maanden chemotherapie en een zes uur durende operatie, weigerde ze om haar boezem te laten reconstrueren.

“Ik vertelde aan de dokter dat ik komaf wilde maken met de kanker en mijn borsten wilde laten wegnemen, maar bedankte voor een reconstruerende operatie. Met ‘nieuwe’ borsten zou ik constant denken aan wat ik verloren ben. Het lijkt me vreemd om te doen alsof die borsten de mijne zouden zijn”, zegt de vrouw in een interview met de Britse krant Metro, die de intieme foto’s van de vrouw publiceert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de amputatie verzamelde Jai de moed om voor de camera te poseren. Haar doel? Andere vrouwen tonen dat ze niet minder zijn zonder boezem. “Het eerste jaar na de ingreep voelde ik me als een jongetje. Ik had geen haar en geen borsten meer. Vandaag voel ik me fantastisch en verstop ik mezelf niet”, klinkt het.

Soms heeft Jai het niet makkelijk. Ze zegt dat ze een tijd geleden werd aangesproken in het vrouwentoilet. Een dame dacht dat ze een man was en vroeg haar wat ze in het verkeerde toilet deed. “Het is kanker, jij miserabele vrouw”, antwoordde ze zelfzeker. De ex-kankerpatiënte voegt er nog aan wat ze op zo’n mindere momenten doet. “Ik ga mooi rechtop staan, glimlach en ik ben weer vertrokken”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer