Langemark geeft toe aan klagende buren: geluidsmuur rond speeltuin moet overlast beperken

Werknemers van de gemeentelijke technische dienst zijn in Langemark begonnen met de bouw van een geluidswerende muur aan de rand van de speeltuin van BKO Buitenbeentje. Die komt vlakbij de grens met de eigendom van enkele buren die geklaagd hebben over overlast. De maatregel zou de overlast moeten beperken.

Thijs Pattyn

Enkele maanden geleden zette de gemeente de helft van de speeltuin af met nadars als tijdelijke proefmaatregel. De muur, die nu gebouwd wordt, neemt geen ruimte weg van de bestaande speeltuin bij de BKO.

“Niets doen was geen oplossing. We hopen met deze muur voor een stuk tegemoet te komen aan de klagende buren”, aldus burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). De aarden muur, die later vergroend wordt met klimplanten, wordt 2 meter hoog en 30 meter lang.

“Er zijn ondertussen ook afspraken gemaakt rond gespeelde muziek en buiten spelen om de hinder te beperken. Er wordt ook geïnvesteerd om de BKO in de zomer af te koelen, waardoor kinderen niet naar buiten gedwongen worden door de hitte in het gebouw. Daardoor hebben kinderen ook de mogelijkheid om binnen te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen