Yentl Desmet en zijn vrienden verblijven in het getroffen hotel.
Volledig scherm
Yentl Desmet en zijn vrienden verblijven in het getroffen hotel. © Roos Van Leeuwen/ Yentl Desmet

Vlaamse jongeren geëvacueerd bij brand in hotel op Mallorca: “Nergens nooduitgangen of brandtrappen gezien”

Bij de 670 toeristen die vanmorgen in allerijl geëvacueerd werden uit een brandend hotel op het Spaanse eiland Mallorca, waren ook vijf West-Vlamingen. Yentl Desmet (23) en zijn vrienden werden rond 5 uur wakker toen het brandalarm afging. “We zijn gelukkig gewoon langs de gang naar buiten geraakt. Nergens waren nooduitgangen of brandtrappen te zien”, vertelt hij.

10 reacties

  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Mits er compartimentering is, kunnen de trappen best als nood en vluchtgangen funtioneren...Voorwaarde is degelijke afzuiging , RF deuren die automatisch dichtgaan ( niet op slot!!) bij alarm... Dus niet te snel zeggen dat er geen nooduitgangen waren..
  • Kamiel Hach

    5 jaar geleden
    Nonsens... ik zelf ben een Belg die al 13 jaar op Mallorca woont en voor een hotel werk. Er zijn heeeeel strenge voorzorgen en maatregelen voor moest er een brand uitbreken ! Jaarlijks worden ook 2 brandsimulaties gedaan en word de evacuatie tijd opgenomen .... dus niets van enkel poen pakken enz ... welcome to europe!!!
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Het eerste wat je doet als je een groot gebouw binnenstapt is kijken waar de vluchtwegen zijn, altijd en overal. Punt uit. En zelfs dan kan het nog verkeerd aflopen.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Wees maar zeker dat de veiligheidsmaatregelen daar vele malen strenger zijn dan bv in Duitsland.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Veiligheid is het laatste waar ze ginder aan denken, poen pakken en nog eens poen pakken en de rest .................