Heel Europa kreunde onder een hittegolf.
Volledig scherm
Heel Europa kreunde onder een hittegolf. © AFP

Juni 2019 was warmste junimaand ooit in de wereld

Gekenmerkt door een buitengewone hitte in West-Europa was juni 2019 de warmste junimaand ooit ter wereld. Dat heeft het Copernicus-aardobservatieprogramma van de Europese Unie vandaag laten weten.

11 reacties

  • Vince Baldwin

    5 jaar geleden
    Zalig! lang leve de opwarming van de aarde!
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Tim Claes,metingen gebeuren ook op basis van koolstof-14 methode in ijsboorkernen of ander oeroud materiaal.Daardoor kon men vaststellen dat CO-2 stijging vroeger steeds 100X trager ging voor een opwarming dan deze laatste eeuw. Vroeger 100ppm per 9600 tot 10200 jaar..de recente 100ppm stijging op 60 jaar. Toeval?
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Ooit? Want sinds het ontstaan van de aarde zijn de metingen heel nauwkeurig bijgehouden?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Tom Bombali,grand solar minimum= KOUDERE periode. Ooit gehoord van het Maunder minimum? Ga maar eens na hoe 'warm' het toen was. Geen of weinig zonnevlekken gedurende lange tijd geeft AFKOELING= het Gran Solar minimum.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Veel ontkenners die niet graag toegeven dat dit soort opwarming niet natuurlijk is tegenover de vroegere opwarmingsfasen in de geschiedenis van de aarde. Ze vergeten dat we al jaren met een inactieve zon leven zodat we NORMAAL in een koudere periode moesten zitten tegenover midden 20ste eeuw.