Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © AFP

Oostenrijk verbiedt als eerste Europees land glyfosaat

Oostenrijk is het eerste Europese land om de onkruidverdelger glyfosaat te verbieden. Met de nieuwe wetgeving kan Oostenrijk op ramkoers komen met de Europese Unie (EU). 

10 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Ben Strubbe, Roundup, dat is de volledige samenstelling, werd in zeer hoge dosering kankerverwekkend bevonden, maar dat bleek door een van de hulpstoffen te zijn, niet door glyfosaat zelf. Bovendien moet je kijken naar de dosering: je kan als volwassene meerdere grammen glyfosaat innemen, elke dag, voor er problemen komen. De reële inname is maximum in miljoensten gram per dag. Zo kan je alles verbieden, inclusief 90% van de natuur, die is ook kankerverwekkend, maar nooit getest, dus veilig?
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Net als Italië is Oostenrijk een land dat weet hoe te handelen. Prima actie.
  • St V riel

    5 jaar geleden
    dan snap ik niet dat ze sigaretten ook niet verbieden want die zijn toch ook kankerverwekkend.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Dat valt zeer goed mee, pieter De Potter. Ik tuinier al meer dan 15 jaar zonder vergif. En ook mijn terras blijft onkruidvrij. En het verbod, Ferdinand Engelbeen, is niet gebaseerd op één document. Maar wel op basis van documenten die verplicht vrijgegeven moesten worden door Monsanto zelf naar aanleiding van een rechtszaak. Uit die documenten bleek dat de fabrikant weet dat het product schadelijk is en dat het langer in de bodem aanwezig blijft dan eerst gedacht.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Tenminste één land waar de politici eerst aan de burgers denken.