AFP
Volledig scherm
© AFP

Huisarrest van kapitein Sea-Watch 3 opgeheven

De kapitein van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch, de 31-jarige Carola Rackete, wordt vrijgelaten. Een Italiaanse onderzoeksrechter in het Siciliaanse Agrigento heeft het huisarrest tegen Rackete opgeheven, meldde het Italiaanse persagentschap ANSA vanavond

22 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Die vluchtelingen hebben hun eerste voet op Europese bodem gezet op een schip dat onder Duitse vlag vaart. Het land waar de aanvraag werd ingediend is verantwoordelijk voor de afhandeling ervan. Dus een enkeltje Duitsland voor 40 vluchtelingen op kosten van de rederij en als hun asielaanvraag wordt afgewezen, opdraaien voor de repatriëringskosten.
  • karel vandamme

    5 jaar geleden
    De rechter had evengoed kunnen beslissen dat er zorg moest toegediend worden aan de "vluchtelingen" op het schip zelf. Dan was er geen sprake van illegale immigratie... Het is een duidelijk politiek statement van de rechter... iets wat ze in ons land ook hééél goed kunnen....
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Voor de duidelijkheid.......deze vrouw heeft op zee geen levens gered!!! Zij heeft gewacht op bootjes met 'migranten' en deze illegaal helemaal naar Europa vervoerd!!! Dat zij mag opdraaien voor ALLE kosten!!!
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Dus mag men tegenwoordig moedwillig of kwaadwillig een schip van de douane aanvaren om te vermijden dat de agenten hun werk doen? Hou haar bootje maar aan de ketting en laat het slopen om alle kosten te dekken. Ze kan dan ferry spelen met een rubberbootje.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Spijtig, kans laten schieten om orde op zaken te stellen