AFP
Volledig scherm
© AFP

Christine Lagarde doet het wéér: opnieuw de eerste vrouw in een topjob

IMF-voorzitter Christine Lagarde heeft een carrière opgebouwd door glazen plafonds te breken binnen de internationale financiële wereld. En nu is ze ook voorgedragen als eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Centrale Bank.

20 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Door het gratis geld zijn politici niet zinnens om hun schuldenbergen spoedig af te bouwen. Er zit dus niets anders op dan de diefstal op de eu spaarder nog jaren onvermindert verder te zetten. Het 0 rente beleid is een ongezien maar doodlopend experiment met zeer kwalijke neveneffecten waaronder het decimeren van spaargelden, een opgeblazen vastgoedmarkt en een teveel aan bedrijfsschulden die opnieuw een heuse bankencrisis kunnen veroorzaken.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Moest die niet levenslang in Siberie gaan werken? De toer die ze Griekenland onterrecht heeft gelapt,is niet enkel een schandvlek maar symbool van ontmenselijking. 90% van aan Griekenland 'geleend' EU geld is nooit in Griekenland aangekomen,wel op een grote franse bank en een grote duitse bank.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    In navolging van Draghi, lakei van Goldman Sachs die europa nog meer naar de knoppen gaat helpen én geld kosten. Net zoals ze Griekenland geflikt hebben! Laten we met z'n allen op ons spaargeld letten!
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Ach haar huidige job is dus geen topjob? Goed om weten.
  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    deze dame gaat haar Griekse stunt inzetten ..iedereen 10 procent van zijn spaargeld afnemen heel het online bankieren blokkeren en je mag nog 50 € per week afhalen ...topper deze vrouw !