PVV-leider Geert Wilders.
Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders. © EPA

OM eist 5.000 euro geldboete voor Wilders in ‘Minder Marokkanen’-proces

Geert Wilders moet voor zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak een geldboete van 5.000 euro krijgen. Dat eiste het openbaar ministerie in Nederland vandaag in het hoger beroep tegen de PVV-voorman. Volgens het OM heeft Wilders met zijn gewraakte uitspraak aangezet tot haat en discriminatie.

29 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Schandalig ! Is er dan geen Vrijheid van Meningsuiting meer voor autochtonen in Holland ?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De beledigingen van Wilders zijn peanuts, in vergelijking met de scheldwoorden en de beledigingen die Europese politici naar "de Britten" hebben gesmeten wegens hun brexit-stemgedrag.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Als het oorlog is met wie doet u dan mee, met de goeden of de slechten, maar wie zijn dat dan volgens een eigen gedacht, verkeerd of niet?
  • John Betton

    5 jaar geleden
    Meer of minder Marokkanen en de koran scheuren in de filmpje fitna die hij gemaakt heeft . Dat verwijst wel dergelijk naar fascisme tegen een bepaald volk . Als ik de thaurat zou scheuren en dan zou Roepen in het openbaar ..( minder of meer joden ) dan vlieg ik de gevangenis in wegens Joden haat. 1+1=2 en niet 11
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Mogen kritische, anders dan de linkse gutmensch over de ongemanierdheid en agressie door steeds weer dezelfde "jongeren" denkende mensen dan ook een geldboete vragen omdat ze door linkse extremisten meteen als racist weggezet worden?!