In een migratiecentrum in Weslaco zitten families op elkaar gepakt.
Volledig scherm
In een migratiecentrum in Weslaco zitten families op elkaar gepakt. © Office of Inspector General

“Tikkende tijdbom”: foto’s tonen overbevolking in migratiecentra aan Mexicaanse grens

In een nieuw rapport waarschuwt de Amerikaanse waakhond Office of Inspector General voor “gevaarlijke overbevolking” in opvangcentra voor migranten in het zuiden van de VS. De autoriteiten worden aangespoord om actie te ondernemen.

26 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het maakt niet uit wiens schuld het is. Deze situatie is een humanitaire schande voor alle partijen!
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    't Is de VS niet hun schuld dat die allemaal verwachten dat voor hen geen regels gelden om in een ander land te gaan wonen. Niet voor 't een of ander, maar er is toch wel een duidelijk patroon te herkennen. Gelovige landen zijn veelal probleemlanden. Ze denken niet vooruit, plannen niet, en maar kindjes bijmaken terwijl ze de middelen niet hebben. Door te verhuizen lossen die problemen niet op, want ze willen de oorzaken niet aanpakken. In tegendeel, ze exporteren hun miserie. Ziet dat hier ook.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Net als hier dus, teveel mensen, te weinig plaats. Maw. Overbevolking.
  • Frederik Vanduffel

    5 jaar geleden
    Hier helpt enkel de muur van Trump, dus bloed en bodem, maar ondertussen kan men wel zorgen voor wat meer ruimte om na een kort onderzoek ze allemaal met speciale treinen en autobussen terug de grens over te zetten, waar ze hun eigen overheden moeten bevechten voor een beter leven of anders ten ondergaan zoals met zovele culturen bij zovele soorten levens waaronder bij de mens. frederikvanduffelgmail
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    De migratiestromen van Amerika zijn voor een mimiem deel de schuld van de jarenlange USA oscure politics (incl. Obama). Al wie gewerkt heeft in Noord & Zuid Amerika weet van het gigantisch cultureel,mentaal collektief verschil. North: vooruitstrevend. Zuiden: laisser aller. Alles gezegd. Zie Belgisch micro-vb. Vl=dynamisher dan Wallonie. The Makers vs The Takers.Tolerant Links (Takers) word woedend van die waarheid. hmm..
  1. Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Een toerist heeft in Noorwegen een fikse boete moeten betalen nadat hij op de Noorse archipel Svalbard (Spitsbergen) veel te dicht bij een walrus kwam. Omstanders zagen hoe de man op een stuk ijsschots ging staan en zo dicht mogelijk bij het beschermde dier schuifelde. Hij wilde blijkbaar een zo spectaculair mogelijke foto met het dier maken. De toerist, een Pool, kreeg meteen een boete van liefst 12.500 Noorse kronen aan zijn been, omgerekend 1.060 euro.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”