Beeld ter illustratie, de huidige extreem lage rente is alvast goed nieuws voor wie leent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, de huidige extreem lage rente is alvast goed nieuws voor wie leent. © Getty Images/iStockphoto

Belgische langetermijnrente voor het eerst onder nul: dit betekent het voor u

economieDe Belgische langetermijnrente is deze ochtend voor het eerst in de geschiedenis onder nul gezakt. Dat betekent dat wie nu zou beleggen in staatsobligaties die nog tien jaar lopen intrest moet betalen in plaats van er te ontvangen. België is niet het enige land waar dit gebeurt. Ook in Duitsland, Nederland, Finland, Frankrijk en Oostenrijk is dat het geval.

64 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En dat de import dus veel duurder wordt, Jean Paul Peelos. Waardoor de prijs van grondstoffen en energie stijgt. Maar dat kan dan weer gecompenseerd worden door de lonen te laten verwateren, de sociale zekerheid af te bouwen en de pensioenleeftijd op te trekken.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Wat dit voor mij betekent, wel.... het maakt niet uit welke regering een land bestuurt want de macht is aan hen die de schulden beheersen. De ECB in deze dus. En die ECB wordt steeds machtiger. Misschien moet Pano is een reportage maken over wie de schaduwdansers zijn achter deze instelling ! Belonen om te lenen hé. Een staatsbon met een negatieve rente, wie koopt zo iets ?
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Te zot voor woorden!
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Heeft de Europese centrale bank het werkelijk voor het zeggen? Zijn zij de heersers over Europa? Kan dan geen enkele instantie van dat Europa zeggen:; tot hier en niet verder, geen negatieve rentes meer. Welke Europese burger wenst dit Europa nog dat hen verarmt?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    De eltite maakt de schulden,het middenveld moet ze afbetalen..de kracht van het economisch wurgnet dat door technocraten wordt gecreérd.