© put

Acht transmigranten onderschept in Ranst tijdens gerichte controle

Bij een controleactie gericht tegen transmigranten zijn dinsdagnacht aan de parking langs de E313 in Ranst acht transmigranten onderschept. De actie was begonnen aan de snelwegparking in Postel (Mol).

dvd

Na de actie in Postel werden ook andere parkings aangedaan. Er namen inspecteurs van de federale en de lokale politie aan deel, in samenwerking met het federaal Interventiekorps Antwerpen, met het parket en met de dienst Vreemdelingenzaken.

“De laatste maanden blijven we in de provincie Antwerpen geconfronteerd worden met transmigranten die vanuit het Maximiliaanpark in Brussel met het openbaar vervoer naar Antwerpen proberen te geraken om hier in vrachtwagens te klimmen en zo door te reizen naar hun ultieme bestemming, het Verenigd Koninkrijk”, zegt de federale politie in een persbericht.

“Door op regelmatige tijdstippen gerichte controles te organiseren, hopen we transmigranten te ontmoedigen om via Antwerpen de doortocht te maken. We geven daarmee een signaal aan buurtbewoners die overlast ondervinden, maar ook naar de mensensmokkelaars die de slachtoffers van hun handel in gevaar brengen.”

Op de parking langs de E313 in Ranst werden tijdens de actie acht transmigranten onderschept: vijf mannen en drie vrouwen. Twee van hen zijn minderjarig. Ze komen allemaal uit Eritrea en zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Ook in de buurt van de parking van Postel werden op verschillende plaatsen recente verblijfssporen gevonden. Op zowat alle parkings werd vastgesteld dat de omheining doorgeknipt werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER