Direct naar artikelinhoud
Vermiste Belg

Politie staakt zoektocht naar vermiste Théo Hayez

Théo Hayez (18) werd voor het laatst gezien op 31 mei.Beeld VTM

De grootschalige zoekactie naar de vermiste 18-jarige Belg Théo Hayez in het Australische Byron Bay is opgeschort. Dat bevestigt de Australische politie woensdag in een persbericht. Het onderzoek loopt nog.

Verschillende eenheden van de Australische politie en de gemeenschap van Byron Bay voerden zoekmissies uit sinds de verdwijning van de Belg. Deze week vonden nieuwe operaties plaats in de zone van de vuurtoren. Drie Belgische agenten, twee speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en een van de Cel Vermiste Personen, namen de afgelopen dagen daaraan deel als waarnemers.

Dave Roptell, verantwoordelijke van de politie van Byron Bay, bedankte de lokale gemeenschap en de vrijwilligers die de speurders hebben geholpen en de familie hebben bijgestaan.

De 18-jarige Théo uit Overijse was sinds eind vorig jaar op reis in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in de staat Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Hij moest begin juni terug naar België keren. Sindsdien wordt er met man en macht naar de jongeman gezocht door de Australische politie en vrijwilligers. 

Belgische speurders terug naar huis

De drie Belgische speurders die de voorbije dagen in Australië mee hielpen zoeken, vliegen vandaag terug naar huis. “Helaas hebben we hem niet gevonden, maar nu zijn we tenminste zeker dat ze in Byron Bay tot het uiterste gingen om die jongen te vinden”, zegt rechercheur Christel Michiels. 

Gisteren nog woonden Michiels en de twee andere Belgen een zoekactie met klimmers bij. “Er is niets gevonden, geen gsm of iets van zijn kleding.” Het was de voorlopig laatste speuractie op het terrein. “Nu is werkelijk overal gezocht waar er maar gezocht kon worden.”

Officieel blijven alle pistes open. “Zolang er geen lichaam gevonden is, moeten we er ook rekening mee blijven houden dat Théo nog leeft”, zegt Michiels. “Maar gelet op de vele uitgebreide zoekacties en de aanwezigheid van de oceaan en haaien, beseffen ook zijn ouders dat het moeilijk wordt.”

De Belgische rechercheur Christel Michiels (centraal) in gesprek met Australische speurders.Beeld BELGA