Le président iranien Hassan Rohani
Volledig scherm
Le président iranien Hassan Rohani © afp

Iraanse president waarschuwt dat zijn land “volgende stap” zal zetten en uranium gaat verrijken boven maximumdrempel

De Iraanse president Hassan Rohani heeft verklaard dat zijn land vanaf zondag “onbeperkt” uranium zal beginnen te verrijken boven de maximumdrempel van 3,67 procent die is vastgelegd in de nucleaire deal met Iran. Tenzij de Amerikaanse sancties tegen zijn land worden verlicht. 

27 reacties

  • Michel Kelderman

    5 jaar geleden
    Hoop dat Rusland, die altijd alles "beter" weet, zich dit keer afzijdig gaat houden. Anderzijds verzwakt het Rusland ook, als ze zich in alle brandhaarden gaan mengen. Dat is het goede nieuws. Iran en Rusland heb je in een paar dagen op de knieën, maar ze zijn onberekenbaar,je kent de kat in het nauw....
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Edgard Moens. Nog niet zolang geleden hadden ze daar een president die de staat Israël ging wegvagen!! Remember ?? Zou u een buur,die al dikwijls gezegd heeft om op uw gezicht te komen slaan, nog vertrouwen???
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Wat "altijd" al Iran's bedoeling was en is...Israël kan zich maar beter hoeden.
  • Van desteene Frank

    5 jaar geleden
    En wij maar bezig zijn met het klimaat terwijl de grootste dreiging van onze mooie aardbol een nucleaire oorlog is. They will never learn. Macht en geld is het enige waar ze op uit zijn. Ik begrijp dit niet en wordt er depri van. Maar geld zal niets meer waard zijn als we in een nucleaire oorlog terechtkomen...Zijn ze nu echt zo dom dat ze dit niet snappen. Onze landen worden geleid door een bende achterlijke boosaardige idioten. En wij zijn de grootste idioten omdat wij ze die macht geven.
  • Edgard Moens

    5 jaar geleden
    De VS moeten Iran gewoon met rust laten. Als je wat informatie over Iran inwint merk je al gauw dat onderwijs en cultuur op hoog niveau staan, en dat het land steeds vredelievend is geweest. Dat kun je van "wereldbeschermer" VS niet zeggen !