De olifant heeft de naam Voortrekker gekregen, omdat hij als een pionier in de jaren tachtig door de woestijnen van Namibië trok naar het gebied rond de meestal droogstaande Ugab-rivier.
Volledig scherm
PREMIUM
De olifant heeft de naam Voortrekker gekregen, omdat hij als een pionier in de jaren tachtig door de woestijnen van Namibië trok naar het gebied rond de meestal droogstaande Ugab-rivier. © Christin Winter/Shutterstock

Woede en verdriet nadat iconische olifant ‘Voortrekker’ in Namibië wordt doodgeschoten door trofeejager

Natuurorganisaties in Namibië zijn woest op het ministerie dat toestemming gaf de beroemde olifant Voortrekker dood te schieten.

39 reacties

  • Daniel Den Denker

    5 jaar geleden
    en dit voor 7500 euro...;welk plezier hebben die mensen eraan om een prachtig vrij dier zomaar het leven te ontnemen
  • Paul Mampaey

    5 jaar geleden
    Ik ga geregeld op safari met fotoapparaat om beelden te schieten van de dieren, NIET om ze af te knallen, geen dieren meer, geen safari's dus ook geen toeristeninkomsten meer !
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    In wat voor een wrede wereld leven wij dat deze onnodige moorden op zulke prachtige dieren gebeuren?? Dat het mensdom voor plezier deze wonderlijke wezens kan doodschieten is ontoelaatbaar en ziek!! Dit is onaanvaardbaar, het DIERENRIJK heeft evenveel recht op een gelukkig bestaan als "De Mens"! Boycot inderdaad de landen die zulke moorden toelaten, dit is de enigste oplossing, want geld is daar het enigste wat telt! Respect voor dieren bestaat daar blijkbaar niet!!
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    het wordt eens tijd dat sommige dieren door de UN op een no shooting of fishing lijst worden gezet. wat wil je nu dat afrikanen respect hebben voor hun natuur als wij daar de onnozelaar gaan uithangen en het hun gaan voordoen.jaja ik weet het , ze jagen om alles in stand te houden, maar dit zijn kuddedieren, en waarschijnlijk is de mastodont een kuddeleider. nee, ik ben zelf schutter, maar ik heb genoeg aan gaten in karton te maken. toch niet op bedreigde diersoorten jagen .
  • Betty De Bondt

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijk droevig nieuws.