photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Elke gebruikte euro via ecocheque levert besparing van 1 kilo CO2 op

Het gebruik van ecocheques leverde vorig jaar een besparing op van 229.797 ton CO2. Dat stemt overeen met 11,6 miljoen trajecten Brussel-Oostende met de wagen of de jaarlijkse emissie van 22.573 Belgen. Dat blijkt uit een studie van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic in opdracht van VIA, de Belgische vereniging van uitgevers van maaltijdcheques en ecocheques. De aankoop van LED-verlichting, isolatieproducten en groot elektro leverden de grootste bijdrage aan de CO2-besparingen, meldt VIA vandaag in een persbericht.

18 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Haha, wat een leugens. Het papier, het drukken, het verzenden met de post,... enz. Het zijn allemaal lasten op ons klimaat. Bovendien kan je er in sommige winkels alles mee kopen. Het is een eerder een minus operatie.
  • luc meeus

    5 jaar geleden
    Voor 256 miljoen euro PAPIEREN eco-cheques. Hoeveel bomen zijn dat niet? Men moet ze ook nog maken. Hoeveel energie moet men daar wel insteken?
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Studies, studies en nog eens studies. Veel belastinggeld kost het om tot een theorie te komen die van geen kanten klopt. Vraag in het vervolg het aan de gewone man in de straat. Hun conclusie zal dichter bij het resultaat staan, dan die verspillende studies.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Wie berekent dat? Mensen die verdienen aan de ecocheques. Dat is net zoals een werknemer die zelf bepaalt hoeveel hij verdienen moet.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Dus als je datzelfde product met echt geld koopt is dat niet zo. Brandt zo een led lamp dan anders.