Prinses Haya bint al Hussein van Jordanië.
Volledig scherm
Prinses Haya bint al Hussein van Jordanië. © Getty Images

Ophef in het Midden-Oosten: prinses op de vlucht, royals van Dubai en Jordanië lijnrecht tegenover elkaar

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69), de schatrijke alleenheerser van Dubai, is in grote verlegenheid gebracht omdat zijn zesde vrouw na een huwelijk van 15 jaar haar biezen heeft gepakt. Prinses Haya (45) zit nu ondergedoken in Londen. Het is nog onbekend waarom de prinses is gevlucht, maar algemeen wordt aangenomen dat de hoogste baas van het emiraat zich schuldig heeft gemaakt aan verbaal en fysiek huiselijk geweld. 

8 reacties

  • Pieter arons

    5 jaar geleden
    Beste Christine Laevers, Die vrouw heeft ook niet te kiezen. In dat land heeft een vrouw geen rechten als haa rfamilie zegt dat ze met die man moet trouwen moet ze trouwen met die man. Daaro mdat ze vlucht ze wil niet dat haar dochter hetzelfde meemaakt.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik vind, afgaande op de foto's, dat de vrouw en de man helemaal niet bij elkaar passen. Ik vind dat die man er heel eng uitziet.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    dit toont aan dat die primitieve nog eeuwen achterlopen met hun wetten en vrouwvriendelijkheid . zouden uit elk orgaan moeten uitgesloten worden tot ze hun wetten in lijn brengen met wat gangbaar is als mensenrechten.
  • Geert Van de Moortele

    5 jaar geleden
    Hij vindt (koopt) wel een andere om naar zijn pijpen te dansen.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Die 30 miljoen was zakgeld!