Man die jeugdvriend met mes in buik stak riskeert vier jaar cel

© BELGAIMAGE

Een 30-jarige Middelkerkenaar staat in Brugse strafrechtbank terecht voor poging tot doodslag op zijn jeugdvriend. Tijdens een banale discussie over drugs stak hij het slachtoffer met een mes in de buik. Het openbaar ministerie eist vier jaar effectieve celstraf.

aft

Op zaterdag 20 april had Nicky D. met slachtoffer M.V. afgesproken op een plek langs de Brugsestreenweg in Oostende. De beide jeugdvrienden wilden wat cannabis scoren maar Nicky D. liet zwaar op zich wachten. Toen hij uiteindelijk van de tram stapte maakte zijn Oostendse maat zich kwaad. Er volgde een zware discussie waarbij Nicky D. plots een mes in de buikstreek van M.V. plantte. Het slachtoffer kon nog naar een café wandelen waar een ambulance werd verwittigd. Zijn toestand was even kritiek maar stabiliseerde zich opnieuw.

Over wat er precies gebeurde lopen de versies van beklaagde en slachtoffer helemaal uiteen. Getuigen van de steekpartij waren er alvast niet. Volgens het slachtoffer zag hij de vuist van D. plotseling in de richting van zijn buik schieten. “Ik dacht eerst dat hij een gewone vuistslag ging uitdelen. Pas toen ik de wonde voelde en bekeek besefte ik dat hij mij gestoken had”, getuigde hij woensdag in de rechtbank. Maar Nicky D. beweert van zijn kant hij door de scheldtirade van M.V. geen drugs meer wou kopen en dus wegging. “Hij achtervolgde mij en haalde zélf dat mes boven. Maar ik kon zijn pols vastgrijpen en zijn arm omdraaien waardoor het mes in zijn eigen buik terechtkwam”, verklaarde hij. Zijn advocaat Steven Deschrevel vroeg dan ook de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.

De procureur verwees naar het verslag van de wetsdokter. “Onderzoek van de verwondingen wees uit dat de beklaagde wel degelijk zelf het mes in zijn handen had en duidelijke steekbeweging moet hebben gemaakt. De plek waar hij stak was duidelijk niet willekeurig. De maagwand van het slachtoffer was geperforeerd. Dit had fataal kunnen aflopen.” De beweringen van Nicky D. deden bij M.V. het potje overkoken. Er werd tijdens de zitting over en weer geroepen waarop M.V. furieus de zaal verliet, onder begeleiding van de politie. “Amuseer je in je cel en doe de groeten op de wandeling!”, schreeuwde hij nog naar Nicky D., terwijl die geboeid weer werd weggebracht naar het cellencomplex. De uitspraak volgt op 12 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen