Uitgaanspubliek op de Wallen op een zaterdagavond.
Volledig scherm
Uitgaanspubliek op de Wallen op een zaterdagavond. © ANP

Burgemeester Amsterdam overweegt prostitutiebuurt de Wallen te sluiten

Amsterdam wil iets doen aan ‘onacceptabele situatie’ in de wereldberoemde prostitutiebuurt de Wallen. “We moeten groot durven denken, ook over de Wallen zonder prostitutie”, zegt burgemeester Femke Halsema. Een van de scenario’s is dat de gordijnen dichtgaan en sekswerkers uit het zicht van joelende toeristen verdwijnen. 

11 reacties

  • Staf Coppens

    5 jaar geleden
    Als een café zonder bier
  • Ronald Beintema

    5 jaar geleden
    Halsema weet zich totaal geen raad met het burgemeesterschap! De rasechte Amsterdammers verlaten de stad massaal, omdat ze zich niet meer thuisvoelen in hun eigen stad!!!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als sekswerk dan toch moet kunnen. Dan kan het beter in omstandigheden die niet vernederend zijn. Niet voor de sekswerker, niet voor de klant, niet voor de buurtbewoner. En ook niet voor de hypocriete toerist die er mee spot en het als een curiosum aankijkt en zo zichzelf vernedert. Maar eens thuis gekomen misschien wel naar een adult kanaal of porno op zijn laptop kijkt. Daar gaat het eigenlijk over en niet over het verbieden of veroordelen van sekswerkers.
  • Greet Van Dam

    5 jaar geleden
    Sekswerkers worden ook in Nederland meer en meer gemarginaliseerd. Samenbrengen in bricolage afwerkplaatsen in industriezones onttrokken aan het zicht, stigmatiseren van prostituees, bezoekers wegjagen door politiecontroles, de wet op de regulering van de prostitutie, ... het houdt niet op. Toch makkelijk om ons zo het leven zuur te maken. Wacht maar tot we er niet meer zijn: waar gaan die brave heren dan hun lusten dan botvieren?
  • Dirk De Buyst

    5 jaar geleden
    Ook een oplossing, natuurlijk. Neem de kaas weg en je hebt geen muizen meer. Maar ook nooit nog kaas.