Guy D’Haeseleer wordt fractieleider van Vlaams Belang in Senaat

© Photo News

Het fractievoorzitterschap van Vlaams Belang in de Senaat is voor Guy D’Haeseleer. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt.

gjs

Guy D’Haeseleer is een oudgediende van de partij. Hij zetelde sinds 1999 in de Kamer om in 2014 de overstap te maken naar het Vlaams Parlement. Sindsdien vormde hij met Anke Van dermeersch een tweemansfractie in de Senaat. D’Haeseleer haalde bij de lokale verkiezingen van vorig jaar net geen absolute meerderheid in Nivove met zijn Forza Ninove.

Zeven leden

Deze legislatuur telt de Vlaams Belangfractie zeven leden: Leo Pieters uit Limburg, Klaas Slootmans uit Vlaams-Brabant, Yves Buysse uit West-Vlaanderen, Guy D’Haeseleer en Adeline Blancquaert uit Oost-Vlaanderen, Anke Van dermeersch uit Antwerpen en Bob De Brabandere uit Brussel.

“Zoals in het verleden zal het Vlaams Belang in de Senaat een erg kritische houding aannemen tegenover het instituut Senaat. Deze instelling kost de belastingbetaler nog altijd 40 miljoen euro per jaar, terwijl zij in feite geen enkel maatschappelijk nut meer heeft. Als ontmoetingsplaats tussen de gemeenschappen is ze overbodig, gelet op het feit dat de beide grote gemeenschappen in dit land er totaal andere visies op nahouden”, stelt Guy D’Haeseleer. “De voornaamste werkzaamheid van de Senaat moet er de komende jaren voor Vlaams Belang daarom op neerkomen te bestuderen hoe zij best zichzelf kan opheffen, in afwachting dat de nodige grondwetsartikelen daarvoor voor herziening vatbaar zijn verklaard.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen