AFP
Volledig scherm
© AFP

Indonesië stuurt containers met illegaal plastic afval terug naar industrielanden

De Zuidoost-Aziatische landen hebben steeds meer problemen met het feit dat ze dienen als “dumpingplaats” van (plastic) afval dat afkomstig is uit Westerse landen, omdat blijkt dat die landen niet altijd het afval in containers steken dat ze etiketteren. Indonesië stuurde vorige maand al vijf containers terug naar de Verenigde Staten, deze keer stuurt het 49 containers terug naar meerdere Westerse landen.

17 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    ...ai, een PMD zakje gevonden met verkeerde inhoud. Ze kunnen niet streng genoeg optreden tijdens de ophaling ! Achteraf beseffende dat in de zak zetten van de burger, nodeloos op kosten jagen en berispen op zijn recyclage graad, best niet te veel vermeld wordt in de media.
  • Jef Staepelaere

    5 jaar geleden
    Groot gelijk hebben ze! Nu ook nog een verbod op het "kopen van propere lucht" en dan gaat er misschien iets veranderen in de goede richting.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    En nog zijn er westerlingen die niet inzien dat we ons consumptiegedrag moeten veranderen. Als iedereen op aarde leeft zoals wij westerlingen dan hebben we minstens 6 aarde's nodig om in alles te voorzien.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Hoe integer zijn de verwerkers als ze containers rotzooi naar deze landen sturen voor verwerking? Het zijn ook de landen zelf in het Westen die het hardst brullen om het klimaat en dan deze streken uithalen. Loop nog een paar marsen, maar dan voor deze maffia zaken.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Kan ze geen ongelijk geven!! Dat iedereen zijn eigen miserie oplost!!