© RR

Organisator geannuleerd festival Vestiville is vrijgelaten

De organisator van het Lommelse fiascofestival Vestiville is woensdag vrijgelaten. Volgens de onderzoeksrechter is het niet meer nodig om Ravuth Ty vast te houden. Vestiville werd afgelopen vrijdag net voor de start afgeblazen door de Lommelse burgemeester.

mkm, gjs

Ravuth Ty (35), van Cambodjaanse afkomst maar met de Nederlandse nationaliteit, en zijn zus werden na de annulatie van het festival Vestiville door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, misbruik van vertrouwen en oplichting. Ze zouden valse betalingsbewijzen hebben overgemaakt aan de leveranciers.

Duizenden festivalgangers waren vrijdag al opgedaagd aan het festivalterrein, waar bekende rappers als A$AP Rocky, Cardi B en Migos zouden optreden, maar dropen na de aankondiging van de burgemeester ontgoocheld af. Zij krijgen hun geld terug, aldus de organisatie.

LEES OOK: “Organisator Vestiville is meestertalent in het verkopen van mooie verhaaltjes”

Ravuth Ty werd woensdag vrijgelaten, zo werd bevestigd aan onze redactie. De onderzoeksrechter heeft geoordeeld dat het niet nodig is om de man nog langer vast te houden. Het is nog onduidelijk of ook zijn zus vrijgelaten is. De derde organisator, Nik Chawda, zou zich al in Engeland bevinden.

Politie zoekt gedupeerden

De politie van Lommel deed woensdag via haar sociale media-kanalen een oproep aan alle leveranciers van het afgelaste festival om zich bij hen te melden. “Dit ter vrijwaring van hun rechten en de noden van het verdere onderzoek”, aldus het bericht dat onder meer via Facebook verspreid werd.

Om vrijdag de ontgoochelde festivalgangers op het terrein te kunnen opvangen en de uittocht ordentelijk te laten verlopen, vroeg de burgemeester aan verschillende leveranciers om voeding, materiaal, elektriciteit en water voor douches en toiletten te blijven voorzien. Om deze gemaakte kosten samen met de geleden imagoschade te recupereren, stelde het stadsbestuur zich reeds burgerlijke partij tegen de drie organisatoren van Vestiville. Het stadsbestuur hoopt zo ook inzicht te krijgen in het strafdossier.

Nu roept de politie van Lommel ook de andere leveranciers op om zich te melden via het algemeen nummer 011-39.98.99 of via mail op het adres recherche@politie.lommel.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER