iStock
Volledig scherm
© iStock

Amerikaanse 16-jarige krijgt genade van rechter voor verkrachting omdat hij “uit een goede familie komt”: “Zou zijn leven verwoesten”

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan rond de beslissing van een rechter om een 16-jarige niet als een volwassene te berechten in een nochtans erg duidelijke verkrachtingszaak. De verdachte kreeg genade omdat “hij uit een goede familie komt”, goede punten haalde op school en een veroordeling zijn leven zou kunnen verwoesten. Een beroepsrechtbank heeft die argumenten nu van tafel geveegd en de zaak moet opnieuw voorkomen.

84 reacties

  • Kinay Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Willy Gorissen, als het meisje zo zat als een hommel was, en zelfs gesteld dat ze in die toestand toestemming heeft gegeven (wat dus niet gebeurde), had die gast het moreel besef moeten hebben en zelf empathisch genoeg moeten zijn om zijn handen van haar af te houden. Dan was die zogezegd door u 'empatisch verantwoorde' beslissing van de rechter niet eens nodig geweest.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Al even corrupt als hier.
  • Frederik Vanduffel

    5 jaar geleden
    Niemand blijkt gemerkt te hebben dat er wel snel en met succes gereageerd wordt en dat vonissen in pdf formaat onmiddellijk publiek gemaakt worden - dat is ook de USA, terwjl wij hierover alleen maar kunnen dromen zodat het mogelijk is dat mensen hier levend worden begraven mbv constructies van misdrijven door criminele politie(kers!), parket en gerecht als men ze niet kan vermoorden, hand in hand met een zwijgende pers en media en schijnopposities. frederikvanduffelgmail
  • Ludwig Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Niet twijfelen, 15 jaar cel zonder kans op vervroegde vrijlating. Die rijke luis kinderen denken dat ze zich alles kunnen permitteren en dat ze onschendbaar zijn omwille van het achterliggend kapitaal. Heeft die rechter die hem vrijgesproken heeft ondertussen niet op zijn minst een nieuwe bolide auto?
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Hoe kan je het gerecht nog vertrouwen als je leest wat er allemaal gebeurt in die rechtzalen kwa uitspraken/straffen. Familie zou nu ook klacht moeten indienen tegen die rechter en hij moet ontslagen worden.